Τους πρώτους μήνες κάθε φάσης, οι ομάδες θα περνάνε εκπαίδευση, ενώ, κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, οι ομάδες θα περνάνε workshops και θα δέχονται συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα Στρατηγικής, Λειτουργίας, Χρηματοδοτήσεων, Νομικών, Λογιστικών, Marketing και Εθελοντών.
Διαδικασία
Για να συμμετάσχετε και να «επιταχύνετε» την ιδέα σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε 4 απλά βήματα.
Βήμα 1: Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Βήμα 2: Έλεγχος της αίτησης
Βήμα 3: Αξιολόγηση
Βήμα 4: Γίνετε Thinc-ers!
- Ευθύνες, οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των επισκεπτών στη Θερμοκοιτίδα
- Όροι χρήσης των χωρών, άλλων υποδομών και υπηρεσιών
Οι επιτυχόντες θα λάβουν ειδοποίηση αποδοχής εντός Χ εργάσιμων ημερών μετά τη λήξη της προθεσμίας. Αμέσως μετά, θα ξεκινήσει ο 3μηνος κύκλος Entry-level και θα τους δοθεί χώρος εργασίας, διαδικτυακά εργαλεία, ευκαιρίες mentoring και η απαραίτητη υποστήριξη για να ξεκινήσουν την υλοποίηση του επιχειρηματικού τους σχεδίου.
Σε περίπτωση που η ιδέα σας δεν εγκριθεί, σας ενθαρρύνουμε να δοκιμάσετε ξανά στον επόμενο κύκλο!
Διάρκεια Προγράμματος
Στάδιο Α :Entry Level (1ο - 3ο μήνα)
Στάδιο Β: Pre seed level (3ο - 6ο μήνα)
Στάδιο Γ: Seed level (6ο - 9ο μήνα)
Στάδιο Δ: Έξοδος ωφελούμενων επιχειρήσεων από την Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων
Χρονοδιάγραμμα Incubator
1ος Χρόνος
Κριτήρια Αξιολόγησης
Η διαδικασία αξιολόγησης της Thinc βασίζεται στην αξιοκρατία και σε αντικειμενικά εργαλεία και κριτήρια.
A. On/off criteria
Οι υποψήφιες επιχειρηματικές ομάδες πρέπει να:
- Αποτελούνται από 2 εώς 5 άτομα
- Καταθέσουν ένα πλήρες ολοκληρωμένη φόρμα συμμετοχής
B. Business Plan
C. Business Group
D. Σχέδιο Εφαρμογής
E. Συνέντευξη
Ομάδα Στόχου
Η Thinc είναι ανοιχτή σε όλους, όσον αφορά την ικανότητα εργασίας, τον πληθυσμό, τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, το φύλο, την έκφραση φύλου, την ηλικία, την εθνική καταγωγή, την αναπηρία, την οικογενειακή κατάσταση ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό.
- Φοιτητές και απόφοιτοι των τμημάτων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης καθώς και των λοιπών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας οι οποίοι ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ.
- Εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα οι οποίοι επιθυμούν να δημιουργήσουν δική τους επιχείρηση ή να συμμετάσχουν σε συνεργατικό σχήμα – ομάδα Θερμοκοιτιαζόμενων.
- Υφιστάμενες πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Α.Μ.Θ και επιθυμούν αν δημιουργήσουν συνεργατικό σχηματισμό με φυσικά πρόσωπα που συνδέονται με το Δ.Π.Θ., για τη δημιουργία και ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών και να δημιουργήσουν νέα νομική μορφή.
- Άνεργοι πτυχιούχοι, που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή της Α.Μ.Θ, που θα επιθυμούν να δημιουργήσουν συνεργατικό σχηματισμό με άλλα μέλη κοινωνικά ευπαθών ομάδων της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., οι οποίοι θα διαθέτουν μια αξιόλογη και καινοτόμο ιδέα επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Η Thinc εκτείνεται σε διάφορα τμήματα και περιοχές.
Πέραν των ανωτέρω ομάδων, τονίζεται πως οποιοσδήποτε πολίτης ή ομάδα πολιτών, που επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ., έχει δικαίωμα πρόσβασης στις υπηρεσίες της Θερμοκοιτίδας Επιχειρήσεων του Δ.Π.Θ., ασχέτως οικονομικών, κοινωνικών, δημογραφικών και λοιπών χαρακτηριστικών. Η ένταξη ενός ενδιαφερόμενου ή μιας ομάδας ενδιαφερόμενων αξιολογείται επί μηδενικής βάσης λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερθέντα κριτήρια, τεκμηριώνοντας τον ανοικτό χαρακτήρα της δομής και την ελεύθερη πρόσβαση όλων των ενδιαφερόμενων.
Η συνολική λειτουργία της Θερμοκοιτίδας Επιχειρήσεων, οι επιμέρους δράσεις, οι παρεχόμενες υπηρεσίες καθώς και τα κριτήρια αξιολόγησης των υπό ένταξη επιχειρηματικών ομάδων έχουν σχεδιαστεί μετά από ανάλυση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, της Περιφερειακής Στρατηγικής RIS3, της Εθνικής Στρατηγικής RIS3 καθώς και δεδομένα που προκύπτουν από λοιπές μελέτες (κλαδικά στοιχεία, τομείς που προσελκύουν νέους επιχειρηματίες, εξαγωγικές δραστηριότητες κ.α.). Κοινός παρονομαστής όλων των στοιχείων αυτών είναι η στόχευση στην δημιουργία βιώσιμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που θα μπορούν να αναπτύξουν ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να αξιοποιήσουν τους διαθέσιμους πόρους, ίδιους ή παρεχόμενους από την θερμοκοιτίδα, με σκοπό την εδραίωσή τους στην περιφερειακή, εθνική ή διεθνή αγορά.
Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω οι κλαδικοί τομείς που εστιάζουν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται εντός της θερμοκοιτίδας, που έχουν επιλεγεί, κατά προτεραιότητα και όχι περιοριστικά, είναι οι εξής:
- Εφαρμογή καινοτομίας στον τομέα της Αγροδιατροφής
- Τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών σε διάφορους κλάδος της οικονομικής δραστηριότητας
- Εξοικονόμηση Ενέργειας - Εφαρμογές ολοκληρωμένων συστημάτων μείωσης του ενεργειακού αποτυπώματος επιχειρήσεων και αστικών εγκαταστάσεων.
- Περιβάλλον και βιώσιμη ανάπτυξη
- Μεταφορές – Logistics
- Υλικά – κατασκευές
- Τουρισμός – Πολιτισμός – Δημιουργικές βιομηχανίες
Αυτό που χρειάζεστε για να επιταχύνετε τις ιδέες σας!